Ödön
2 °C
11 °C

Szoftvertuning gyorsítja az Xbox One-t

2014.06.05. 10:54

A héten jelenik meg a legújabb rendszerfrissítés a Microsoft konzoljához, az Xbox One-hoz. Ebben olyan extrák is lesznek, mint a külső merevlemez csatlakoztatása, ami elsősorban a játékosoknak jó. Azzal viszont, hogy a Microsoft szerint az új keretszoftverrel az Xbox grafikus processzorából több erőforrást lehet kisajtolni, a fejlesztők járnak jól.

A Microsoft nem csapott nagy hírverést ennek a funkciónak, csupán Phil Spencer, az Xbox-üzletág vezetője említette meg egy Twitter-bejegyzésében.

Tavaly októberben a Microsoft nyilvánosan elismerte, hogy az Xbox One mozgásérzékelős kamerája, a Kinect, illetve az operációs rendszer a gép erőforrásainak durván 10 százalékát viszik el. A vállalat akkor megígérte, hogy ezt az erőforrást a fejlesztők rendelkezésére bocsátják, miközben arra is odafigyelnek, hogy ez ne befolyásolja a háttérben futó folyamatokat. Úgy tűnik, a mostani szoftverfrissítéssel beváltják ezt az ígéretet.

A fejlesztőkre bízzuk, hogy gazdálkodnak a grafikus processzor extra erőforrásaival. Ez a tartalék javíthatja a játékok futásának minőségét és az összteljesítményt, de csak a fejlesztőkön múlik, hogy mit kezdenek a tartalékokkal.

– írja a Microsoft hivatalos közleménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?