Auguszta
-7 °C
0 °C

A NASA is segített az új Angry Birds fejlesztésében

2014.06.06. 10:23

Az egyik legnépszerűbb mobilos játék, az Angry Birs a NASA-val szövetkezik. A madarak és malacok most az űrt próbálják meghódítani, a Nemzetközi Űrállomásra, a Marsra és az aszteroidákra utaznak a sorozat következő részében.

Az Angry Birds Space már letölthető az alkalmazásboltokból, és nem meglepően pillanatok alatt már több millióan meg is tették ezt. Érthető így a NASA szerepe is a játék fejlesztésében.

Az amerikai űrügynökség illetékese azt mondta, hogy ez remek lehetőség volt nekik, hogy felhasználók millióihoz jussanak el. A játékon belül fontos információt juttatnak el a játékosokhoz a NASA tevékenységéről, a legújabb tanulmányokról, illetve arról, hogyan képzelik el az űrkutatást és mik lesznek a következő lépések.

A NASA az egyik legfontosabb és legégetőbb problémára is felhívja a figyelmet a játékban, ez pedig a Földhöz közeli pályán száguldó, potenciálisan veszélyes aszteroidák kérdése. Ennek egyes lépéseiről a különböző szinteken rejtette el az információkat.

A játékfejlesztő, a finn Rovio is elégedett az együttműködéssel, örömmel kombinálják a szórakozást az ismeretterjesztéssel. Marja Konttinen, a cég szóvivője azt nyilatkozta, hogy igazán élvezetes és egyedi módon mutatják be a NASA tudományos küldetéseit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!