Ágnes
-5 °C
2 °C

Hívja a *325#-et és ott a Facebook

2014.06.09. 15:44

Emlékszik még, hogyan kellett lekérni, hogy hány forint van a feltöltőkártyás mobilon? *123#, vagy valami hasonló. Képzelje el, hogy így Facebookozni is lehet.

Egy indiaiak által alapított szingapúri cég rendszerén keresztül ilyen kódok segítségével lehet használni a Facebookot és a Twittert is. A telefon fekete-fehér és csak szöveget tartalmazó üzenetekkel kommunikál, de így is lehet üzeneteket váltani, megnézi az értesítéseket, vagy posztolni másnak a falára.

Az USSD szabvánnyal lehet a közösségi oldalakat olyan telefonokon is elérhetővé tenni, amelyek egyébként nem tudnak internetezni. A világon használt mobilok 62 százaléka nem okostelefon, tehát a cég nagy piacot tud elérni.

A z UI2opia szolgáltatása nem minden országban elérhető, főleg a fejlődő országokra koncentrálnak. Magyarországon nem elérhető a szolgáltatás, Indiában, Csádban, Haitin, Szomáliában viszont igen. Az USSD előnye, hogy az SMS-hez hasonlóan eleve be van építve a telefonokba és a mobilhálózatokba, így nem kell külön beruházás a működtetéséhez, írja a Quartz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!