Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hívja a *325#-et és ott a Facebook

2014.06.09. 15:44

Emlékszik még, hogyan kellett lekérni, hogy hány forint van a feltöltőkártyás mobilon? *123#, vagy valami hasonló. Képzelje el, hogy így Facebookozni is lehet.

Egy indiaiak által alapított szingapúri cég rendszerén keresztül ilyen kódok segítségével lehet használni a Facebookot és a Twittert is. A telefon fekete-fehér és csak szöveget tartalmazó üzenetekkel kommunikál, de így is lehet üzeneteket váltani, megnézi az értesítéseket, vagy posztolni másnak a falára.

Az USSD szabvánnyal lehet a közösségi oldalakat olyan telefonokon is elérhetővé tenni, amelyek egyébként nem tudnak internetezni. A világon használt mobilok 62 százaléka nem okostelefon, tehát a cég nagy piacot tud elérni.

A z UI2opia szolgáltatása nem minden országban elérhető, főleg a fejlődő országokra koncentrálnak. Magyarországon nem elérhető a szolgáltatás, Indiában, Csádban, Haitin, Szomáliában viszont igen. Az USSD előnye, hogy az SMS-hez hasonlóan eleve be van építve a telefonokba és a mobilhálózatokba, így nem kell külön beruházás a működtetéséhez, írja a Quartz.