Árpád
-2 °C
4 °C

Lezuhant egy Eurofigher Spanyolországban

2014.06.10. 00:06

A spanyol védelmi minisztérium közlése szerint Fernando Lluna Carrascosa százados vezette azt az Eurofighter típusú vadászgépet, ami még hétfő délután, helyi idő szerint két órakor zuhant le az ország déli részén. A Sevillától nem messze lévő támaszpontot, ahol a baleset történt, a spanyolok az amerikai légierő csapataival közösen használják.

A közlemény szerint a pilóta egy rutinrepülés végén készülődött a leszálláshoz, mikor a gép a földbe csapódott. A balesetben szörnyet halt pilóta nem volt kezdő, csak ezen a típuson több mint hatszáz órát repült.

A Moron légibázison nem ez az első halálos baleset: 2010-ben egy alezredesként szolgáló szaudi pilóta zuhant le, a gép akkor is egy Eurofighter volt (a típus hadrendbe állítiott példányaiból ez a kettő veszett csak el). Az a baleset egy kétüléses változatot ért, a másik pilóta sikerrel katapultált, és sérülés nélkül úszta meg az eseményeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?