Antal, Anett
16 °C
23 °C

Fontos európai díjat söpört be a Prezi

2014.06.11. 09:38

Lassan már a csapból is a Prezi folyik, de a magyar startup még mindig tartogat meglepetéseket. Most Európa legrangosabb startupdíját nyerte el a cég, pontosabban az alapítói, hiszen a Europas-díjat a legjobb alapítók és társalapítók kategóriában kapta meg Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám.

A jelölteket egy 40 fős zsűri (újságírók, befektetők és sikeres vállalkozók) választotta ki. Az idén 5 éves díjat eddig még egyszer sem nyerte el magyar cég. A díjjal Európa legígéretesebb startup cégeit, alapítóit, illetve befektetőit díjazzák, összesen több mint 20 kategóriában.

Az indoklás szerint azért a Prezi nyert, mert a magyar cég sikere egész Európában példaértékű – írja a cég sajtóközleménye. „Az alapítók nemcsak bámulatos cégkultúrát építettek, de azt is megmutatták, hogyan lehet rövid idő alatt 40 millió felhasználót szerezni. Az ilyen sikerek egész Európában ritkák, amit szerettünk volna ezzel a díjjal is elismerni” – mondta Mike Butcher, a zsűri elnöke, a Techcrunch technológiai-üzleti hírportál főszerkesztője.

Árvai Pétert, aki a Prezi nevében átvette a díjat Londonban, este fogadta David Cameron brit miniszterelnök is. Árvai Pétert egyébként már azelőtt meghívták a Downing Street 10-be, hogy kiderült volna, a Prezi nyeri a díjat. A cég vezérigazgatója az elmúlt hónapokban találkozott Barack Obama amerikai elnökkel és Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság leköszönő elnökével. Innen már alig van tovább felfelé út, mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy Árvai csapata mikor jut el Felcsútra, hogy Orbán Viktorral karöltve bejelentsék a Nemzeti Prezicsökkentést.