Judit
3 °C
7 °C

33 millió pixelt raktak egy laptopra

2014.06.12. 07:58

Az Apple dobta be a köztudatba a Retina felbontás definícióját, ami nagyjából annyit jelent, hogy a kijelző pixelei szabad szemmel nem láthatók. Most viszont már nem az Apple diktálja a trendeket, hanem a távol-keleti riválisai.

Az Asus a tajvani Computexen mutatta be a 4K felbontású Zenbook NX500 laptopot, amely 3840×2160 képpontot tud megjeleníteni, szemben a Macbook Pro 2880×1800 pixelével. Az Apple tehát bő hárommillió képponttal kevesebbet mutat, mint az Asus. Ez a gép Core i7 processzorral és Nvidia Geforce GTX 850M videokártyával idén nyáron megjelenik.

De ez mind semmi ahhoz képest, amit a Sharp kijelzője tud. A Semiconductor Energy Laboratory nevű céggel közösen kifejlesztett, 13,3 colos panelen 8K felbontásban jelennek meg a tartalmak, ami egészen pontosan 7680×4320 pixelt jelent. Ez a felbontás a parasztvakítás kategóriájába esik, mert ekkora méretben, alig fél méterre a felhasználó szemétől teljesen mindegy, hogy 4K vagy 8K felbontású a kijelző, a pixeleket biztosan nem fogjuk látni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?