Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vesztett az Intel a milliárdos büntetés ügyében

2014.06.12. 14:06

Az amerikai Intel csütörtökön nagy csatát vesztett el az Európai Unió Bíróságának Törvényszékén, mert a jogászok helybenhagyták az 1,06 milliárd eurós büntetésről hozott 2009-es döntést. A hatalmas összeget azért kell kifizetnie, mert a társaság versenyt korlátozó módon próbálta eladni a processzorait, és ezzel sakkban tudta tartani a rivális AMD-t.

A Bizottság korábban megállapította, hogy az Intel megpróbálta kijátszani az AMD-t azzal, hogy utólagos árengedményeket adott a Dell, a HP, a NEC és a Lenovo számítógépgyártóknak, ha ők többségében Intel chipeket vásároltak gépeikbe - írja az MTI. A német Media Saturn Holding kiskereskedelmi áruházláncnak is fizetett azért, hogy csak Intel processzorral felszerelt számítógépeket áruljanak.

Most a Törvényszék nemcsak azt látta bizonyítottnak, hogy az Intel magatartása versenyellenes volt, hanem azt is, hogy a társaság 2008-as forgalmához képest a kiszabott bírság is megfelelő nagyságú.

A döntés nem jogerős, az Intel fellebbezhet az Európai Unió Bíróságán.