Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Személyes adatokat is loptak a telefonfüggetlenítők

2014.06.14. 20:20

Személyes és titkos adatok kerültek ki az amerikai AT&T mobilszolgáltató rendszeréből egy a cégen kívülről érkező adatlopási ügyben, jelentette be a cég még pénteken. A  jellemzően társadalombiztosítási számokat és hívásinformációkat tartalmazó adatok április 9. és 21. között kerültek illetéktelenekhez, de csak most, a hivatalos eljárás miatt hozták nyilvánosságra az esetet. Pontosan nem tudni, hány ember adatairól van szó, az biztos, hogy a kaliforniai szabályozások szerint akkor mindenképpen be kell jelenteni az ilyen történéseket, ha 500-nál több ügyfél érintett a dologban.

A cég közleménye szerint az egyik szerződött szolgáltatópartnerük sértette meg a szigorú biztonsági és adatvédelmi előírásokat. Az elkövetők az előfizetők nevében kértek olyan kódokat az AT&T-től, amik segétségével függetleníthetík az egyébként egy bizonyos szolgáltató hálózatához kötött telefonokat, ez ugyanis megnöveli egy használt telefon értékét. A cég azt nem árulta el, hogy a függetlenített készülékek végül eljutottak-e a vásárlókhoz. 

Az AT&T a kiadott közleményben azt írja, hogy egy forgalmazó három munkatársa férkőzött hozzá az adatokhoz, a kódok megszerzéséhez szükséges információk mellett a személyes adatokat is láthatták. Azóta változtattak a rendszer szabályain, hogy ez többé ne történhessen meg, és természetesen azonnal értesítették a hatóságokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?