Valér
-2 °C
0 °C

Megnézheti, kire hasonlít a legjobban

2014.06.16. 15:13

University of Pennsylvania kutatói tavaly teljesen új módszert találtak a személyiségek elemzésére: 75 ezer önkéntes Facebook-üzeneteit elemezték Most már van egy alkalmazás, amivel össze lehet hasonlítani saját személyiségünket barátainkkal vagy ismert emberekkel. 

Az alkalmazást a Five nevű cég készítette. H. Andrew Schwartz, a tanulmány vezető kutatója által kidolgozott mesterséges intelligenciát használnak: a projekt a falakra kirakott üzenetekből kinyert kulcsszavak alapján készíti el a személyiségprofilt. A kutatók úgy alakították ki a modellt, hogy több ezer emberrel kitöltettek személyiségteszteket, és figyelték Facebook-falukat is.

fivelabs3.png.CROP.promo-mediumlarge.png

A tesztet bárki kitöltheti, sőt, barátai eredményeit is megnézheti (anélkül, hogy ők lefuttatták volna a programot), aztán összehasonlíthatja magával ismerőseit. A program nem tökéletes, gyorsteszt alapján nem ugyanakkora hasonlóságot mutat, ha két ember lefuttatja egymáson. A hírességek között főleg amerikaiak szerepelnek, például Zuckerberg, Gates vagy Obama.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!