Piroska
3 °C
3 °C

Önnek új szagüzenete érkezett!

2014.06.18. 14:41

Elküldték a világ első, óceánon átívelő szagüzenetét a New York-i American Museum of Natural Historyba a feltaláló cég párizsi laboratóriumából. Az eseményt egy új Iphone-alkalmazás, az OSnap indulása alkalmából rendezték. Az appal felcímkézhetőek a képek: több mint 300 ezer szagból vlaszthatunk, majd átküldhetjük a készítményt ismerősünknek emailben, Facebookon vagy Twitteren.

vapor
Fotó: D. Finnin / AMNH

A speciális üzeneteket, úgynevezett oNote-okat olyan hardverrel lehet fogadni, ami szagot bocsát ki. Az alkalmazást David Edwards orvosbiológus találta ki Rachel Fieldel közösen. Az első üzenetet Christophe Laudamiel, francia illatszergyáros küldte New Yorkba, Edwards emailcímére. Lefényképezett egy ételt, aztán hozzárendelte a megfelelő szagot (pezsgőt és csokit). Az üzenet kevesebb mint egy percig utazott.

Az OSnap alkalmazást ingyenesen le lehet tölteni az Apple App Store-ból. Az amerikai múzeumban még három hétig bárki kipróbálhatja az illatkavalkádot, év végére pedig szagállomások lesznek New Yorkban, Cambridge-ben és Párizsban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!