Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pánikot okozott a Google ballonja

2014.06.20. 15:32

A Google valószínűleg nem számított rá, hogy pánikot fog okozni Új-Zélandon, amikor elkezdte tesztelni a Loon projekt ballonjait. A projekt célja, hogy az atmoszférában kiépített vezeték nélküli hálózat segítségével internetet vigyen a Föld elmaradottabb térségeibe is, ahol nincs kiépítve a kábeles hozzáférés.

A Wall Street Journal szerint többen értesítették a segélyszolgálatokat, miután pénteken valaki zuhanó repülőnek nézte a Google ballonját. Mentőhelikopter repülte a helyszínre, hogy kivizsgálja, mi történt Új-Zéland déli szigetének keleti partján.

A Google megerősítette, hogy egyik ballonja az óceánban landolt. Nehezen tudták helyben tartani a légi járműveket a szél miatt. A cég egyébként több száz ballont tesztelt idén. Nem ez az első probléma, tavaly kiütötték egy kisváros áramellátását.