Jenő
-3 °C
6 °C

Forgalmit, jogosítványt, itt a szelfirendőrség

2014.06.26. 09:26

Gyermekvédelmi alkalmazást fejlesztett egy dublini webfejlesztő, Shane Diffily. A Selfiecop célja, hogy megelőzze a tinik explicit szexualitást sugárzó önarcképeinek megosztását; így próbálják elejét venni, hogy a kiskorúak ne kurválkodjanak a közösségi és képmegosztó oldalakon.

A Selfiecop egyelőre csak androidos telefonokra telepíthető. Csak le kell tölteni a gyerek telefonjára, majd megadni egy jelszót; ha a gyerek ezt nem ismeri, nem tudja letörölni az alkalmazást. A Selfiecop ezután rögzít minden fotót, ami a telefon kamerájával készült - függetlenül attól, hogy a készítője a Snapchatre, a Whatsappra, az Instagramra, a Facebookra vagy a Twitterre szánta -, majd titkosítja a képet, és továbbítja a szülőnek emailben. Aki szereti a kínos beszélgetéseket, lehetőleg a gyerek tudta nélkül telepítse az alkalmazást.

Diffily a Wirednek elmondta, hogy már korábban is foglalkozott explicit tinifotók kezelésével, de szerencsére az ilyen esetek elég ritkák; inkább rosszindulatú támadások során szoktak ilyenek előkerülni.