Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Androidok 86 százaléka veszélyben lehet

2014.06.30. 13:22

Az IBM kutatói arra figyelmeztetnek, hogy biztonsági rés van az androidos telefonok nagyjából 86 százalékán: a támadók nagyon érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá, például titkosítókulcshoz, banki szolgáltatásokhoz, pin-kódokhoz vagy a lezáráshoz használt mintákhoz.

A biztonsági rész az Android KeyStore-ban van, a Google operációs rendszerének nagyon érzékeny részén: ez felel a titkosítókulcsok és hasonló, biztonságot igénylő adatok tárolásáért. A hiba miatt a támadók olyan kódot is végre tudnak hajtani az eszközön, ami kiszivárogtatja az érzékeny adatokat. 

A Google csak a 4.4-es KitKat nevű Androidban javította a hibát, így a maradék, az eszközök 86,4 százaléka még mindig érintett. Szerencsére  a bugot nem könnyű kihasználni, alkalmazást is kell telepíteni hozzá.