Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Gondolt már arra, hogy most kéne fotózni? Ennél több nem is kell!

2014.07.10. 17:39

Gondolatokkal irányítható kiegészítőt készített egy cég a Google okosszemüvegéhez, a Glasshoz. Noha a techóriás határozottan ellenzi a gondolatokkal irányítható kiegészítőket, a This Place nevű gyártó nagy reményeket fűz a fejlesztéshez. Szerintük olyan embereken segíthetnek így, akik egyetlen izmukat sem tudják mozgatni, de hasznos lehet például műtétek közben is a gondolatvezérelt Glass, írja a BBC.

"A Google Glass nem tud olvasni a gondolataidban" – mondta a Google szóvivője. Hozzátette, hogy a gondolatolvasó eszköz szoftvere nem lesz elérhető a Google Playen.

A Glasshoz egy EEG-olvasót kell csatlakoztatni, ami egy másik fejre erősített dolog, tehát egyelőre még nem a legpraktikusabb a termék. A szoftver most arra képes, hogy gondolatokkal vezérelve készítsen képet és posztolja azt egy előre beállított közösségi hálózaton. A képernyőn egy vízszintes fehér vonal látszik, ami annál feljebb megy, minél inkább koncentrál az eszköz viselője. Ha elér egy magasságot, elkészül a kép. Ugyanezt megismételve, a kép kikerül a közösségi hálózatra.

Nézzék meg videón is!  • Bérelnék
  • Hírek