János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gondolt már arra, hogy most kéne fotózni? Ennél több nem is kell!

2014.07.10. 17:39

Gondolatokkal irányítható kiegészítőt készített egy cég a Google okosszemüvegéhez, a Glasshoz. Noha a techóriás határozottan ellenzi a gondolatokkal irányítható kiegészítőket, a This Place nevű gyártó nagy reményeket fűz a fejlesztéshez. Szerintük olyan embereken segíthetnek így, akik egyetlen izmukat sem tudják mozgatni, de hasznos lehet például műtétek közben is a gondolatvezérelt Glass, írja a BBC.

"A Google Glass nem tud olvasni a gondolataidban" – mondta a Google szóvivője. Hozzátette, hogy a gondolatolvasó eszköz szoftvere nem lesz elérhető a Google Playen.

A Glasshoz egy EEG-olvasót kell csatlakoztatni, ami egy másik fejre erősített dolog, tehát egyelőre még nem a legpraktikusabb a termék. A szoftver most arra képes, hogy gondolatokkal vezérelve készítsen képet és posztolja azt egy előre beállított közösségi hálózaton. A képernyőn egy vízszintes fehér vonal látszik, ami annál feljebb megy, minél inkább koncentrál az eszköz viselője. Ha elér egy magasságot, elkészül a kép. Ugyanezt megismételve, a kép kikerül a közösségi hálózatra.

Nézzék meg videón is!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!