Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Ingyen osztogatja a Glasst a Google

2014.07.11. 13:26

Okosszemüveget ajándékoz öt kiválasztott közhasznú szervezetnek a Google – írja az MTI. „Fejlesztőink már együtt dolgoznak ezekkel az inspiráló csapatokkal, a következő héten a szervezetek a San Franciscó-i bázisunkra érkeznek gyakorlatra – mondta el Jacquelline Fuller, a Google.org igazgatója.

Az öt szervezetet 1300 jelentkező közül választották ki azon ötleteik alapján, hogy milyen karitatív célokra használnák fel az interaktív internetes szemüveget. A Google-tól 25 ezer dolláros (5,6 millió forintos) hozzájárulást és egy vadonatúj okosszemüveget kapnak.

A résztvevők különböző tervekkel jelentkeztek. Az egyik projekt keretében egyetemisták tapasztalhatják meg, milyen az élet a paraolimpikonok szemével. Egy másik csoport a szemüveg révén a kislányokat igyekszik a matematika és a természettudományok tanulására bátorítani. Az egyik szervezet a különleges technológia segítségével az autista, hallássérült vagy beszédproblémás emberekkel való kommunikáción javítana. Ezek mellett a Google szemüvegét bevetik egy Amerikát átszelő jótékonysági futáson is, amelynek bevételét az agytumor elleni harc támogatására fordítják.

A sokak által sóvárogva várt, mások által rettegett interaktív internetes szemüveget az első érdeklődők májustól vehették kézbe az Egyesült Államokban. Az eszköz kamerával és képernyővel felszerelt, felhasználója okostelefonja révén az internethez csatlakozhat vele, és verbális parancsokkal irányíthatja. Így a szemüveg viselője látóterébe kérheti például a szükséges térképeket, időjárás-jelentést, videókat. 

Jelenleg a Google azzal foglalkozik, hogy javítson okosszemüvege imázsán, az új eszközt ugyanis kritikák érik a magánszféra megsértése miatt.