16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Mesterséges intelligenciák vitatkoznak az új Microsoft-reklámban

2014.07.29. 12:11

A Microsoft új kampánya – amiben Cortana, a Microsoft digitális asszisztensének sokoldalúságát reklámozzák – leginkább a régi Mac vs. PC reklámokra emlékeztet, amikben az Apple hangsúlyozta a saját rendszere előnyét a PC-kkel szemben. A mostani kampányban viszont a Microsoft az, aki felvette a kesztyűt: most Siri, az Apple asszisztense mérkőzik meg Cortanával.

Az új reklámban az Apple csúcstelefonját, az Iphone 5-öt állítják szembe a Nokia Lumia 635-tel, ami viszont belépő szintű okostelefon. Mégis, a reklámban Cortana elláthatja azokat a személyekhez és helyszínekhez kötődő feladatokat, amiket Siri nem tud.

Na, ez egy okos telefon.

– summázza Siri a reklám végén a látottakat.

Siri vs. Cortana

A Microsoft már korábban is ütötte a Sirit, ahol tudta; emlékeznek még arra, amikor az Ipad ellen küldték a Windows 8 tableteket?

Cortanát később kezdték el digitális asszisztensként használni, mint Sirit, mégis komolyabb múltja van. Cortana volt ugyanis a Halo videojáték-sorozat híres mesterséges intelligenciája, és az okostelefonokon is éppúgy Jen Taylor a szinkronhangja, mint a játékban.  • Tippek
  • Bankszámla