Jön a fizetős Youtube

2014.08.19. 10:29

A Google-nek nagy tervei vannak a Youtube-bal, illetve a zenestreaming-szolgáltatásával, a Google Play Music All Access-szel. Az előfizetéses szolgáltatásról már korábban is beszéltek, de az nem volt világos, hogy egy új zeneszolgáltatás beindítása hogy érintené az All Accesst.

Az Android Police azt írja, hogy a Youtube hamarosan elindítja a Youtube Music Key nevű szolgáltatást. Ez persze az All Access újrapozicionálásával jár; a szolgáltatás ezentúl Google Play Music Key néven fog futni.

De mit kínál az előfizetéses Youtube?

  • Reklámmentes zenéket.
  • A zenei lejátszás kizárólagos lehetőségét. (Hordozható eszközökön a Youtube csak bekapcsolt képernyővel futtatható.)
  • Offline visszajátszást – vagyis a kedvenc zenéinket elmenthetjük, akár a telefonunkra is.

A Youtube Music Key – hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez – 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte. Ez az előfizetési díj a Youtube-ra és a GPM-re egyaránt érvényes lesz. Nem tudni, az átállás hogy érinti a már meglévő All Access-előfizetőket, de a Wall Street Journal múlt havi cikke szerint ők automatikusan hozzáférést kapnak az új szolgáltatáshoz is.

A Google több mint 20 millió, jó minőségű dallal várja az érdeklődőket – ezek között kategóriákba válogatott, diszkográfiák szerint csoportosított teljes életművek is elérhetők. A Youtube legnagyobb előnye viszont az lenne az All Accesshez képest, hogy élő koncertek, ritkaságok, feldolgozások és remixek is elérhetők rajta.

Nem tudni, hogy a Youtube Music Key mikortól lesz elérhető; a Google még nem kezdte meg a tárgyalásokat a Youtube-ra feltöltött dalok jogtulajdonosaival. Ez jelenthet némi problémát, mivel a független lemezkiadóknak nem tetszik a Google üzletpolitikája.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás