Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Szeptember 30-án leplezik le a Windows 9-et

2014.08.22. 09:11

Jövó hónap végén, szeptember 30-án mutathatja be a Microsoft az új operációs rendszerét, a Windows 9-et. A Verge-hez közel álló források szerint a Microsoft ekkorra időzíti azt a sajtókonferenciát, ahol végre bemutathatják a Threshold kódnéven futó fejlesztést. A dátum még nincs kőbe vésve, de a Windows korai verziója szeptember végén már demózható lesz; a hírek szerint ezt nem sokkal a konferencia után ki is lehet majd próbálni.

A hírek szerint már ebben a verzióban is látható lesz az új Start menü, illetve a kezelőfelületen is sokat finomítanak. A Microsoft állítólag már dolgozik a Threshold próbaverzióin, ami a Cortana - a Microsoft digitális személyi asszisztense - egy korai verzióját is tartalmazza, de azt nem tudni, hogy ezt a szeptemberi bemutatón is demózni fogják-e.

A Threshold valószínűleg Windows 9 néven fog futni, bár a Verge szerint valószínűtlen, hogy a Microsoft így hivatkozzon rá a bemutatón. Valószínűbb, hogy az új operációs rendszer lehetőségeit, illetve a fejlesztőket és a rajongókat érdeklő változtatásokat fogják bemutatni.

A Microsoft párhuzamosan dolgozik a Windows RT és a Windows Phone operációs rendszereken is – ezek táblagépeken, illetve telefonokon futtathatók –, így elképzelhető, hogy a szeptemberi sajtókonferencián ezekről is beszélnek majd.