Minden UPC-s wifis modemet kap

2014.08.29. 09:16

Elfogtunk egy UPC-s levelet, amelyben azt írják előfizetőjüknek, hogy szeptember elején postán új, wifi szórására is használható modemet küldenek. Beszerelés nem lesz, inkább részletes segítséget küldtek a júzereknek.

A cserét legkésőbb október 14-ig kell megcsinálni, akkor egy hónapra minden új modemesnek aktiválják a 120 megabites internetcsomagot, ingyen.

Megkerestük a szolgáltatót is:

Mivel internetfelhasználó ügyfeleink részéről egyre nagyobb igényt tapasztaltunk arra, hogy a gyors széles sávú vezetékes internetszolgáltatásukat az otthonukban mobil eszközökön és a lakáson belül több eszközön és több felhasználó között is megosztva használják, ezért már több mint egy éve folyamatosan az új internet-előfizetőknek illetve a csomagot módosító ügyfeleinknek beépített wifi-routerrel rendelkező kábelmodemeket biztosítunk az előfizetésükhöz. 

A régebbi modemek cseréje júliusban kezdődött, eddig 180 ezer Cisco márkájú wifi-modemet osztottak ki, év végéig pedig még  60 ezret cserélnek le. 

A szolgáltatónál a legalacsonyabb csomag már harminc megabit per másodperces (mindenkinek megemelik ekkorára, akinek kisebb volt), az előfizetők átlagos sebessége pedig 50 megabit per másodperc feletti, amit a régebbi  típusú routerek nem bírnak már.

Ez viszonylag nagy váltás a UPC üzletpolitikájában: pár éve még havi bérleti díjért cserébe adtak wifi-routert, aztán az új előfizetők már vezeték nélküli funkciókkal ellátott modemeket kaptak, most pedig a régi ügyfeleknek is „szeretnék biztosítani az otthoni vezetékmentes internet szabadságának az élményét”.  • Hírek
  • Személyi kölcsön