Az Apple elmondta, hogyan lophatták el a hírességek privát fotóit

2014.09.02. 21:24

Az Apple hétfő hajnal óta dolgozott azon, hogy kiderítse, egy hacker hogyan juthatott hozzá több híresség privát képeihez, melyeket az ő rendszerükben tároltak.

A cég több mint negyvenórás vizsgálata után arra jutott, hogy a felhasználónevekre, jelszavakra és emlékeztető kérdésekre irányult egy nagyon kifinomult támadás, és nem az iCloud szolgáltatásban volt biztonsági rés. A hacker a szükséges adatok ismeretében tudott belépni a hírességek fiókjaiba.  A cég szerint manapság nagyon gyakoriak az ilyen támadások, és már hétfőn is lehetett sejteni , hogy valami hasonló történt. 

Az Apple most arra kéri a felhasználókat, használjanak bonyolult jelszavakat és kétlépéses azonosítási rendszert, ezekről egyébként a honlapjukon lehet tájékozódni.   Közölték, hogy továbbra is együttműködnek a hatóságokkal a nyomozásban, remélhetőleg sikerül azonosítani azt a személyt, aki a képeket ellopta.  A közleményben az áll, a történteken ők is felháborodtak. 

Több közösségi oldalra vasárnap éjjel kerültek fel ismert színésznőről vagy énekesnőről, modellről készült felvételek, illetve olyan listák, amelyek több mint 100 állítólagos áldozat nevét tartalmazták.  Közöttük volt Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások. Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence ügynöke és Mary Elizabeth Winstead valódinak, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.  • Hírek
  • Csok