János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Apple elfeledkezett a menstruációról

2014.09.26. 12:05

A női felhasználók a Twitteren panaszkodnak, hogy az Apple hiába adott ki egy teljes egészségügyi csomagot, a Health Kitet, egy nagyon fontos dolgot kihagyott belőle: egyszerűen nincs menstruációs naptár, ahol a nők követni tudják a menzeszüket. 

A HealthKitből viszont nem maradt ki a véralkoholszint-mérő, súlykövető, de még az inhalálók használatát is követni tudja. A menstruációs ciklus követése viszont tényleg kimaradt, pedig az okostelefonokon talán ez az egyik leghasznosabb alkalmazás nőknek, sokan valószínűleg leszoktak már arról, hogy excel-táblába vagy papírra írják a ciklusukat, megdöbbenésük érthető.

Más, erre alkalmas appok persze vannak Iphone-ra, de a mostani történet jól rámutat arra, milyen problémákat szülhet, ha teljesen a férfiak kezében van az IT-szakma.