Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Eurofighter: ötvenmilliárdba nem fért bele a hibamentesség

2014.10.02. 14:45

Gyártási hibát fedezett fel a német légierő az ott rendszerbe állított Eurofighter Typhoon típusú harci repülőn, jelentette be az ország védelmi minisztériuma még kedden. A hiba olyan komoly, hogy a minisztérium a felére csökkentette hivatalosan engedélyezett repülési órák számát, 3000-ről 1500 csökkentve azt.

A közelebbről nem részletezett hiba a gép törzsének hátsó részén található, és olyan súlyos, hogy a Spiegel Online híre szerint a legrosszabb esetben az is elképzelhető, hogy a gép irányíthatatlanná is válhat.

A hibát nem a németek szúrták ki először, a közös európai konzorcium által gyártott géppel kapcsolatban már a britek is jelezték, hogy nincs minden rendben, és ők is megfelezték a repülési időt.

A negyedik generációs, két hajtóműves vadászbombázó darabja 120 millió fontba, vagyis ötvenmilliárd forintba kerül, mármint ha a fejlesztési és gyártási költségeket is elosztjuk az eddig elkészült, 414 darab között. Az 1994 óta használt típusból a német és a brit légierő is száznál többet használ, az eredeti, 250 darabos rendelést már mindkét ország korábban lemondta.  • Vennék
  • Hírek