Újabb furcsa adót találtak ki a magyarok

2014.10.22. 20:34
A kormány újabb különös adójáról, felháborodott emberekről és cégekről, illetve a szakmai szervezetek tiltakozásáról írnak a külföldi lapok a tervezett internetadó kapcsán.

A cégeket és az embereket is kiakasztotta a kormány által tervezett internetadó, amelyről még nem pontosan tudni, hogy mennyit hozna a konyhára a költségvetésnek - írja a Verge a Reuters hosszabb cikkét szemlézve. A portál azt is kiemeli, hogy a kormány már korábban is vetett ki ágazati különadókat, de a mostani terv különösen felbőszítette a közvéleményt.

Arról is beszámolnak, hogy már több mint százezren csatlakoztak az adónem ellen tiltakozó Facebook-oldalhoz, és hogy szombaton tüntetés lesz az internetadó ellen. Az oldal szerint a kormány erre reagálva módosította a tervet, és jelentette be, hogy 700 forint lesz a maximális otthoni internetadó.

A Financial Times tudósítója azt emeli ki, hogy a 2010-ben hatalomra kerülő Fidesz újabb különleges adónemet vezet be az internetadó formájában, amit az Rt.com is idéz. 

A Washington Post azt is megemlíti, hogy az ellenzéki pártok a terv visszavonását várják, míg az Információs és Kommunikációs Technológiai Egyesület szerint az adó csökkenteni fogja az internethasználatot, és növelni fogja a cégek és a felhasználók költségeit.A portál szintén 20 milliárdos várt adóbevételről ír, azonban hozzáteszik, hogy szakértői becslések szerint ez sokkal több is lehet.

A Daily Mail és a Reuters is említette, hogy a Magyar Telekom 10 milliárd forintos pluszköltségre számíthat évente, ha az adónemet limit nélkül vezetik be. A Magyar Telekom tulajdonosa, a Deutsche Telekom a Wall Street Journalnek megerősítette, hogy egyetértenek a leányvállalatukkal abban, hogy a törvénynek nem szabad életbe lépnie.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM