Salamon
-1 °C
13 °C

Csillag alakú szuperjacht épül

2014.10.27. 13:09

Star (csillag) nevű új szuperjacht igazából nem is néz ki hajónak , sokkal inkább egy nagyon furcsa jéghegynek tűnik, amely úszik a vízen. A méretei egészen elképesztőek: 132 méter hosszú és hatvan méter magas. 

lobanov+star+yacht+3

„Az inspiráció egyenesen a csillagokból érkezett. A jacht profilja tökéletes csillagot alkot, amikor visszaverődik a vízről” – nyilatkozta  Ignor Lobanov tervező a Business Insidernek. A szimmetrikus koncepciót a BMT Grouppal és Alex Malybaevvel közösen tervezték, céljuk az volt, hogy újradefiniálják a luxusjachtokat. 

A tervezők szerint a kocsidizájnok fejlődése ellenére a jachtok túlságosan hasonlítanak. A Star privát jachtnak készül, de valószínűleg a világ egyik legdrágább szállodája is lesz, összesen kétszáz nappali és 36 ott éjszakázó vendéget képes majd fogadni.

Lobanov+Star+yacht+2

Terveztek rá helikopterleszállót, víz alatti kilátót, négy liftet, amellyel a hajó nyolc fedélzetét lehet elérni. A legfelső fedélzetről húsz kilométerre is ellátni majd. Maximális sebessége 18 csomó (36 kilométer per óra). Építése 400 millió euróba, 123,5 milliárd forintba kerül majd.

A legfontosabb kérdés persze a hírrel kapcsolatban ez: vajon Ignor Lobanov látott már életében csillagot?

Ön szerint milyen alakú ez a jacht?