Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

A Microsoft rituálisan feláldozza a Windows 7-et

2014.11.03. 09:27

Nagyon lassan váltanak a felhasználók új WIndowsra, a Windows 8 és 8.1 piaci részesedése még csak a 15 százalékos határt lépte át. Még mindig elterjedtebb a Windows XP, melynek a részesedése kicsivel 20 százalék alá esett. Egyedül a Windows 7 tartja magát, az öt évvel ezelőtt bemutatott rendszer a windowsos gépek 53 százalékán található meg.

Hamarosan azonban a Windows 7 elterjedtsége is változhat, mert a Microsoft október 31. óta nem ad el több licencet a pc-gyártóknak és rendszerépítőknek. Ez a változás az otthoni Windows 7 Home Basic, Home Premium és Ultimate verziókat érinti. Csak addig tudunk ilyen Windows 7-es gépeket venni, amíg nem fogynak el a raktárakból.

Egyedül a vállalati felhasználóknak szánt Windows 7 Professional lesz kapható még egy éven át. Ez nem meglepő, hiszen pont a cégek ódzkodnak attól, hogy a Windows 8 teljesen új kezelőfelületét kezdjék használni.

Fontos tudni, hogy a Windows 7 terméktámogatása is véget ér 2015 januárjában. A kiterjesztett terméktámogatás, ami magába foglalja a biztonsági frissítéseket, egészen 2020-ig tart, de jövő januártól nem számíthatunk új funkciókra, dizájnra.