16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Flopiról salátára váltott a Toshiba

2014.11.14. 16:23

A Toshiba profiljától teljesen eltérő üzletbe kezdett: zöldségtermesztésbe. Ősszel átrendezték egy toki melletti, 1994 óta üresen álló gyár tisztaszobáját: korábban flopikat gyártottak itt, most salátákat és más zöldségeket termesztenek. A termékek hónap végétől már a piacon lehetnek.

toshiba-salad-package
Fotó: Quartz/Dan Frommer

A gyárban a Toshiba szerint 300 millió fej salátát tudnak termeszteni egy év alatt, ami a maga nemében a legnagyobb ilyen Japánban. A saláták mellett kétféle spenótot, endíviát (salátakatáng), mángoldot, bormustárt és mizunát termesztenek. A tervek szerint értékesebb növényeket is nevelnek majd, például gyógynövényeket; citromfüvet, bazsalikomot,  kaprot, fodormentát és koriandert

Mint sok más elektronikai gyártó, a Toshiba is durván visszaesett a globális pénzügyi válság idején, így most más forrásokat keres a növekedésre. A vezetők szerint a várható bevétel ebből 50 millió dollár körül lesz. Ugyanilyen mezőgazdasági egységeket hoznának létre Oroszországban és a Közel-Keleten is, ahol a klíma önmagában nem elég jó a termesztéshez.

Az üzemben rengeteg Toshiba-terméket használnak, ultraibolya világítást fertőtlenítéshez, légkondicionálást, címkézést, antibakteriális tisztítótechnológiát, monitorozó szoftvereket, biztonsági kamerákat.

Az üzemben a világítás és a víz kontrollálásával szabályozni tudják a hungarocell lapokban növekedő növényeket, tápértéküket, ízüket. Emiatt drágák is lesznek.  • Hírek
  • Hírek