Ágnes
-1 °C
2 °C

Telefonból nyomtat fényképet egy új tok

2014.11.17. 10:28

Beépített nyomtatós telefontokokat tervez a Prynt nevű startup. A francia cég január óta dolgozik azon, hogy polaroid kamerává változtassa az okostelefonokat. A telefon Bluetoothon keresztül küldi át a képet a toknak, amely a tintával töltött papír melegítésével nyomtatja ki a frissen készült képet.

A cég egyelőre prototípusokig jutott, a jelenlegi verzióba egyszerre egy fotópapírt lehet előre betölteni, amelyből a virtuális kép születése után nagyjából 50 másodperccel lesz kézzel fogható fotó. A tervek szerint a boltokba kerülő változatnak már közvetlen fizikai kapcsolata lesz a telefonnal, így kevesebb mint fél perc alatt fog majd elkészülni egy kép, és egyszerre 10-30 papírt is be lehet majd tárazni.

Clément Perrot vezérigazgató szerint jövő évtől lehet majd kapni a tokot, először Kickstarteren keresztül fogják elérhetővé tenni, csak 99 dollár lesz, és kezdetben 4 hüvelyk fölötti kijelzőméretű csúcstelefonokat fog támogatni.

Egy érdekes szoftveres funkciót is tervez a cég a tok mellé. A saját kamera-appjuk videóra rögzíti majd a fényképek készítése előtti pillanatokat, ezt feltölti a felhőbe, és később, ha megmutatjuk neki a már kinyomtatott állóképet, az alkalmazás rátesz egy lejátszógombot, amellyel megnézhetjük a kapcsolódó videót.