Szilvia
5 °C
16 °C

Különdíjat nyertek a robottervező lányok

2014.11.24. 18:24

A kódoló lányok tehetséggondozásával foglalkozó Skool egy sikert már elkönyvelhet: a szervezet által párfogolt  Robogirls  csapat különdíjat szerzett a  FIRST LEGO League (FLL) 10-16 éves diákoknak kiírt nemzetközi robotversenyének első regionális selejtezőjében. A nyolcfős lánycsapatot a robotjátékot fejlesztő Codie munkatársai készítették fel, és a Dealogic támogatta a munkát. készültek 3 hónapon keresztül a rangos megmérettetésre.

A nemzetközi FLL robotika versenyében 3-10 fős csapatokból álló diákok dolgoznak, és minden évben megadnak egy témát; idén a jövő osztályterme és a tanulás jövője kapcsán kellett javaslatokat kidolgozni.

A feladatmegoldás közben a Robogirls-lányok végigjárták egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát:

  • kutatást végeztek a témában,
  • önállóan működő robotot építettek,
  • teszteltek,
  • programoztak,

amelynek a verseny alkalmával a terepasztalon teljesen automatizáltan kellett küldetését teljesítenie. 

A Robogirls csapata augusztus óta heti rendszerességgel készült a komplex, magas színvonalú világversenyre. Teljesítményük azért is kiemelkedő, mert a lányok idén júniusban, a Skool első műhelyfoglalkozása során találkoztak életükben először a technológiának ezzel a formájával.” - írja a Skool hétfői közleménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?