E-papírból készít okosórát a Sony

2014.11.27. 16:46

A Sony mérnökei megálmodták az okosóra és az e-könyv-olvasó szerelemgyermekét, a teljesen e-papírból készült órát. A Bloomberg szerint jövőre jelenik meg a hordható eszköz, ami sokkal kevesebb áramot fogyaszt majd, mint az lcd-kijelzős modellek. Az e-papír vékony, a rajta megjelenített tartalmak erős fényben is jól láthatók, de van a megoldásnak egy hátránya is: nem színes.

FES Watch
FES Watch

Nem mintha attól jobban telne az idő, hogy 16 millió színben pompáznak a számjegyek, és a sportteljesítményünk sem javul a piros szívecskével ábrázolt pulzusmérőtől, de az tény, hogy a fekete-fehér e-papír korlátozza a lehetőségeket.

Az viszont óriási előny lehet, hogy tulajdonképpen a pánt is megjelenítő lesz, mert az is e-papírból készül. Így nemcsak minden napra más mintázatot állíthatunk be, de még hasznos tartalmak, például az olvasatlan üzenetek száma is kifér oda.

Az ötlet nem teljesen új, sőt már Japánban is készül ilyen óra, a FES Watch. A hordható kütyükben azonban éppen az a jó, hogy divatterméknek számítanak. Ez nemcsak azt jelenti, hogy fontos a kinézet, hanem egyben azt is, hogy sokféle változatnak van piaca. Már kialakult a pulzusmérős sportórák kategóriája, éledezik a luxusórák piaca, és még jöhetnek gyermekeknek, időseknek és extrém környezetbe szánt modellek is.  • Hírek
  • Bankszámla