A világ átverése az okosgyűrű

Ring
2014.12.02. 18:07

A Logbar Ring nevű okosgyűrű akkora hatalmat ad a felhasználók kezébe, amilyenhez foghatót legfeljebb a karmesterek, a vadászpilóták és a pornószínészek tapasztalhatnak: hogy minden ujjmozdulatuk észbontó reakciókat eredményez.

Az áprilisban meghirdetett projekt 880 ezer dollárt gyűjtött a Kickstarteren: kit ne nyűgözne le, ha csak a levegőbe kéne rajzolnia egy villanykörtét, hogy fölkapcsolja a lámpát? Úgyse hiszik el, ha nem látják, inkább nézzék meg maguknak.

Logbar Ring azaz okosgyűrű

269 dollárért? Ez? A hülyének is megéri. Ennél már csak a pornószínész vadászpilóták lehetnek menőbbek.

Mi van, Ali, nem indul?

Egyébként megvan az a vicc, amikor az öngyilkosjelöltet lecsábítja az undorító banya a hídpillérről, azzal a szöveggel, hogy inkább töltsön vele egy éjszakát, és reggelre világszép királylánnyá változik; persze nem, de amikor a pasas kérdőre vonja, a banya visszakérdez, hogy hány éves, és amikor mondja, hogy huszonöt, fölröhög: „Huszonöt? És még mindig hiszel a mesékben?” Csak mert a Logbar Ring legalább akkora kamu, mint az Aladdin és a csodalámpa. Úgyse hiszik el, ha nem látják, inkább nézzék meg maguknak.

Vagy olvassák el, hogy

  • a gyűrű hihetetlenül nagy és vaskos, a kezünket se tudjuk összezárni tőle;
  • az aktivitást jelző led az esetek 50 százalékában nem működik;
  • még egy olyan egyszerű gesztust sem ismer föl, mint a kipipálás, legfeljebb minden tizedik-huszadik alkalommal;
  • a telefonos keretszoftver szerint új gesztusokat is megismertethetünk a gyűrűvel, de a gyakorlatban lehetetlen;
  • az alkalmazásnak muszáj aktívan futnia, hogy felismerje a gesztusainkat, és ha már úgyis bekapcsoljuk, az érintőképernyőt sokkal egyszerűbb használni.

Szóval az okosgyűrű nem működik, drága és tök értelmetlen. Inkább tanuljanak karmesternek.  • Bankszámla