Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha meg akarsz erőszakolni, megmondalak az anyukádnak

2014.12.02. 10:36
Igen, vannak olyan hülyék, akik a Facebookon üzenik meg, ha meg akarnak erőszakolni valakit. De ők is félnek az anyukájuktól.

Az ausztrál rádiós újságíró, Alanah Pearce kacér viselkedésével alaposan felhívta magára a figyelmet, ugyanis 21 éves nő létére nem szégyellt videojátékokról szóló műsorokat és cikkeket készíteni. A kommunikáció szakos hallgató több tévé- és rádióállomásnak, például a 4ZZZ-nek és a TripleJ-nek is dolgozik, de saját Youtube-csatornája is van.

Sokan gyűlölik, és meg akarják erőszakolni.

Nemrég rájöttem, hogy azoknak az embereknek a többsége, akik gusztustalan vagy szexuálisan túlfűtött kommenteket írnak nekem, valójában nem felnőtt férfiak. Kiderült, hogy többnyire fiatal fiúk, és mivel ez minden, amit tudnak, az értelmes válaszok nem oldják meg a helyzetet. Szóval elég hamar eljött az a pont, amikor a kommentjeik miatt már tényleg kényelmetlenül éreztem magam.

- mondta Pearce, aki sokáig gondolkozott azon, mi lehet a megoldás. Ki tudna értelmet verni a begőzölt tinédzserek fejébe? Aztán rájött: ez bizony a szülők feladata.

Úgy döntött, értesíti a gyűlölködő fiúk édesanyját. Nem volt nehéz dolga, mivel az észkombájnok többsége a saját Facebook-profiljáról küldött üzenetet, így – ahogy Pearce fogalmazott – meghökkentően könnyű volt megtalálni a családtagjaikat.

Pearce négy nőt keresett meg, akiknek elmondta, hogy mit művelt a fiuk. Egyikük válaszolt is. Az üzenetváltás így zajlott:

  • PEARCE: Hello, Anna, nem ismerlek, de kíváncsi lennék, hogy X Y a te fiad?
  • ANYU: Igen, miért?
  • PEARCE: Korábban sosem beszéltünk, de ma egy elég aggasztó üzenetet küldött a Facebook-oldalamra, és arra gondoltam, hogy talán szeretnél beszélni vele róla.
  • [kép az üzenetről: ha egyszer meglátlak te ribanc megerőszakollak]
  • ANYU: Úristen, az a kis szarházi. ANNYIRA SAJNÁLOM!

Azonnal úgy reagált, ahogy reméltem. Az a tény, hogy kis szarházinak nevezte, igen vicces, mivel én is így gondoltam, de nem akartam mondani semmit.

– mondta Pearce, aki az üzenetváltásról készült fotót a Twitterre is feltöltötte. A bejegyzést rövid időn belül tízezrek osztották meg.

Csak próbáltam megoldást találni a helyzetre, ráébresztve a fiatal srácokat arra, hogy még az interneten sem oké szexistának lenni egy nővel; hogy tudják, ők is emberek, és ennek tényleges következményei lehetnek.

– mondta Pearce.