Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták az új AK-47-et

2014.12.03. 11:36

Egy rongyrázós moszkvai rendezvényen mutatta be a Kalasnyikov az újratervezett AK-47-es gépfegyvert, illetve a cég új logóját; ebből kiolvasható a K és a C, vagyis a manapság Kalasnyikov Concern néven futó vállalat kezdőbetűi. A cég a divatvilág felé is nyit – már amennyiben a márkás túlélőfelszerelések divatcikknek számítanak.

A Kalasnyikovok világszerte népszerű és ismert lőfegyvernek számítanak, így nehezen érthető, mi szükség volt a piaci újrapozicionálásra. A cég beszámolója szerint idén 140 ezer Kalasnyikovot adtak el, kétszer annyit, mint tavaly. Ha pörög a biznisz, mi szükség új logóra és új arculatra?

Valójában arról van szó, hogy az orosz importot korlátozó nyugati szankciókat a fegyvergyártók is megérzik, így hiába a jó bor és a jó cégér, ha nincs kinek eladni a terméket. Pedig az AK-47 amúgy igen kapós fegyver: Ázsiában és Afrikában nincs nála népszerűbb, és világszerte több mint 100 milliót adtak el belőle.

A Moscow Times beszámolója szerint a partin szűk, fekete ruhás nők mutogatták mosolyogva a tölténytárakat, miközben a háttérben hazafias orosz klasszikusok szóltak. Sajnos a szankciók miatt a Kalasnyikov kénytelen volt lefújni az amerikai nyitóbulit, pedig arra még Putyin közeli jóbarátját, Steven Seagalt is meghívták díszvendégnek.

Az AK-47 feltalálója, a céget híressé tevő Mihail Kalasnyikov tavaly halt meg, 94 éves korában.