Kiakadt a Youtube számlálója a Gangnam Style-tól

2014.12.03. 11:58

A koreai Psy Gangnam Style-ja két éve minden rekordot megdöntött a Youtube-on: december végére a nézettsége átlépte az egymilliárdot, és ezzel minden idők legsikeresebb videoklipjévé vált. (A korábbi rekorder Justin Bieber volt, 800 millió nézővel.)

A Gangnam Style népszerűsége azóta némileg megkopott, de ez a youtube-os nézettségén nem látszik; azóta már több mint kétmilliárdan látták. Ez már a Youtube-ot is megviselte, ugyanis Psy kiakasztotta a nézettségmérőt.

A Youtube a videó alatti kommentben írta meg: sosem gondolták, hogy egy videó több mint

2 147 483 647

megtekintést érhet el, de akkor még nem számoltak Psy népszerűségével. A videók nézettségét ugyanis 32 biten tárolták, de annak ennyi a maximum értéke. Ha valakinek a videóját ennél többen nézik meg, a számláló negatív értéket fog mutatni. A Youtube-nak át kellett írnia a kódot, hogy Psy népszerűsége mérhető legyen.

Az új kód működik: a Gangnam Style-t mostanáig 2 milliárd 152 millió 179 ezer 249 néző látta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Eladnék
  • Bankszámla