Olivér
4 °C
8 °C

Bárki feltörhette volna a Sony-t

2014.12.04. 21:51

Tulajdonképpen nem is a lényeges, hogy ki törte fel a Sony Pictures szervereit, hanem hogy milyen elképesztően egyszerűen tehette meg. A Gawker megszerezte a támadók által kiadott anyagokat, és abból kiderült, hogy a Sony nem igazán törődött az adatok biztonságával.

A "password" (magyarul: jelszó) nevű mappában 140 olyan fájl volt, amelyekben a legkülönbözőbb jelszavakat tárolták, és mindegyiket egyszerű szöveges formátumban. Jelszavas védelem és titkosítás nélkül. A hekkerek hozzáférhettek olyan online fiókokhoz, amelyekhez bankkártyát is regisztrált a tulajdonosa, de a vállalati hangpostát is le tudták hallgatni, hozzáfértek belső szerverekhez, és a dolgozók személyes adataihoz.

Biztonsági szakértők szerint a Sony jelszóvédelmi megoldása szörnyű, főleg hogy mér a kritikus rendszerekhez tartozó felhasználónév/jelszó párosokat is egyszerű szöveges fájlokbak tárolták. Nehéz felfogni, hogyan lehettek ennyire felelőtlenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?