Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az iPhone szakít a péklapát mérettel?

2014.12.06. 20:06

Tajvani források szerint az Apple nagy mennyiségben rendel kelet-ázsiai beszállítóitól 4 hüvelykes érintőkijelzőket. Ez azért érdekes hír, mert ekkora méretben a cég már egy éve nem gyárt okostelefont, az idei modell, az iPhone 6 és 6 Plus szakított vele. Iparági körökben azonban azt pletykálják, hiába a hatos széria nagy sikere, az első hónapok eufóriája után egyre több az olyan vélemény, ami szerint mégsem volt jó ötlet a Samsung és a többiek után futni az Apple-nek a telefonnövelési versenyben. A közvélemény-kutatások elsősorban a kisebb kezű női, illetve ázsiai felhasználók körében mutatnak elégedetlenséget, akik nem tudják fél kézzel kényelmesen használni a legújabb generációs iPhone-okat.

A cég által természetesen nem kommentált hírek szerint az Apple jövőre újra nekiveselkedik az iPhone 5C-vel egyszer már kipróbált útnak, és piacra dob egy igazán olcsó telefont is a hagyományosan drága iPhone-famíliában. Az 5C nem lett egy kimondott sikertörténet, egyrészt mert a színes műanyag borításával elveszítette az iPhone-ok exkluzív kinézetét, másrészt elég drága is volt, ahhoz képest, hogy a középkategóriát akarták meghódítani vele. Az indiai piacon viszont nagy sikert arattak azzal, amikor a már három éve kifutott iPhone 4-et dobták újra piacra, barátian alacsony áron.

A pletykák szerint 2015-től az Apple háromféle iPhone-t fog árulni, minden generációban lesz kicsi és olcsó (4 hüvelykes), közepes (4,7-es), illetve nagy méretű csúcsmodell (5,5-ös).

Az iPhone egyébként öt generáción keresztül kitartott a 3,5 hüvelykes képátlónál, amihez a cég legendás alapító-vezére, Steve Jobs ragaszkodott.