Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország betiltaná a Buzzfeedet

2014.12.06. 18:02

Az orosz szövetségi kommunikációs felügyelet megfenyegette a Buzzfeedet, hogy ha nem törli egy posztját, ami az orosz hadsereg, és az iszlamista erők összecsapásáról számolt be Csecsenföldön, az egész országban betiltja az oldalt. A Buzzfeed az internet egyik legnépszerűbb oldala, a könnyed bulvártémákkal, listákkal, vicces képekkel szerzett óriási népszerűséget az utóbbi hónapokban komoly elemzésekkel, oknyomozó riportokkal és háborús tudósításokkal igyekeznek még tovább fokozni.

Az oldal egyelőre ellenáll az orosz cenzúrának, és eszük ágában sincs levenni a posztot, sőt, az oroszok fenyegető levelét is közzétették. Más online cégek nem ennyire harciasak, a YouTube például törölte a videót, amit az összecsapásról készítettek Csecsenföldön.

Oroszország az online cenzúrával kapcsolatosan nem szívbajos, simán betiltották a Vimeót (a YouTube mögött a második legismertebb videómegosztó), illetve a Githubot, amikor olyan tartalom jelent meg rajta, ami nem tetszett a kormánynak. A helyi, orosz nyelvű híroldalak felett nagyon erős törvényi kontrollal igyekszik őrködni az állam, ami azt jelenti, hogy aki kicsit is keményebben meri kritizálni Putyint, az hamar a betiltás sorsára jut.