Judit
2 °C
7 °C

Lenyomta az Instagram a Twittert

2014.12.10. 20:55

Kevin Systrom a képfeltöltögetős közösségi oldal igazgatója a Newsbeatnek bejelentette (mi a BBC-től tudjuk): megvan a 300 milliomodik Instagram-profil, amivel egyértelműen lekörözték a 284 millió aktív felhasználót nyilvántartó nagy rivális Twittert.

Az Instagramot egyébként 2010 októberében alapította Kevin Systrom és Mike Krieger, 2013 februárjára elérték a 100 millió felhasználót, 2012-ben pedig már fel is vásárolta őket a globális közösségi oldalak császára, a Facebook, amely ma olyan 1,35 milliárd aktív júzerrel büszkélkedhet.

Az oldal következő lépésként igyekszik kiszűrni a kamuprofilokat, ezért hasonló verifikációs plecsniket vezetnek be a sztárok, cégek, szervezetek hivatalos oldalai számára, mint a Facebook és a Twitter; ezenkívül szorgosan elkezdik törölgetni a spemmelőket és a többi szabálytalankodót. A cég figyelmeztette azokat, akik minden reggel ellenőrzik a követők számát, hogy intézkedéseik némi követőesést eredményezhetnek.

Kevin Systrom belengetett néhány új funkciót, főleg események köré összpontosítva. Példaként azt hozta fel, hogy egy foci-vébén a meccs előtt az Instagramon a focisták saját, személyes előzeteseit lehet majd megnézni. Az oldal egyébként most kezdett el kísérletezni a szponzorált posztokkal, a Vine-hoz hasonló videomegosztással, valamint a SnapChatet mímelő egy hiperdirekt chatfunkcióval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?