Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irániak hekkelték meg a vegasi kaszinót

2014.12.12. 16:24

A Las Vegas Sands nevű cég megjárta az iráni hekkerekkel. A cég igazgatója felhergelte az országot, ezért a hekkerek betörtek a hálózatába, rosszindulatú kódot helyeztek el, ami letörölte a merevlemezek tartalmát, lekapcsolta az email- és telefonrendszereket.

Az eset még tavaly januárban történt, titokban tartották, amíg a Bloomber Bussinesweek most nyilvánosságra nem hozta. A kaszinó nem nyilatkozik az ügyben, ahogy a károkat felmérő Dell SecureWorks sem. 

A Bloomberg szerint viszont a támadást hekktivistá kkövették el, Sheldon Adelson többségi tulajdonos egyik beszédére válaszul. A milliárdos kaszinótulajdonos és izraeli médiamogul 2013. október 23-án  atomtámadással fenyegette meg Iránt, hogy az hagyja el saját nukleáris programját.

A támadok brute force-ot alkalmaztak a cég jelszavai ellen (kipróbálták a lehetséges verziókat), utána a Microsoft IIS nevű webszerverén keresztül jutottak hozzá az egyik rendszeradminisztrátor hozzáféréséhez. A Dell szerint a hekktivisták nem köthetőek az iráni kormányhoz.