Jön az Utálom gomb Facebookra?

2014.12.12. 09:44

A Facebook tudja, hogy közössége szeretné a negatív dolgokat utálni (megnyomni a dislike gombot), ahelyett, hogy mindent csak lájkolni lehessen. Egy joghallgató megkérdezte a cég vezérigazgatóját, Mark Zuckerberget egy nyilvános rendezvényen, hogy lesz-e valaha Utálom gomb a közösségi oldalon.

Zuckerberg azt válaszolta, hogy a cég gondolkozik rajta, olyan megoldást szeretnének, amivel a negatív érzelem kifejezése a jó érdekében történik. Zuckerberg elismerte, hogy a lájkolás nem minden esetben megfelelő, például olyan bejegyzéseknél, amikor valaki beteg. 

Aztán mégis gyorsan visszakozott: „A lájkgomb azért értékes, mert gyorsan lehet vele pozitív érzéseket megosztani. Vannak, akik szeretnének Utálom gombot, hogy elmondhassák azt is, ha valami nem jó, de ezt nem fogjuk megcsinálni. Úgy gondolom, nem tesz jót a közösségnek”. 

Szerinte ami nagyon értékes, hogy több érzelem van annál, mint hogy az emberek szeretnek (lájkolnak) valamit. „Vannak olyan dolgok az életben, amik szomorúak vagy tragikusak, és az emberek nem akarják lájkolni. Már beszéltünk róla, hogyan tudnák az emberek kifejezni több érzelmüket.” Ennél több viszont most sem derült ki.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM