Szilárda
-4 °C
3 °C

Kiszivárgott a Windows 10 legújabb verziója

2014.12.15. 14:18

Bár a Microsoft januárban tervezi bemutatni a következő operációs rendszere legújabb funkcióit, vasárnap nyilvánosságra került egy változat, amelyben már látni a friss változtatásokat.

A 9901-es számú verzió legnagyobb újdonsága, hogy látszik benne a Cortana integrációja. Egy videódemonstráció már kiszivárgott korábban a személyi asszisztens működéséről, de most látszik először élesben, hogyan épül be a szolgáltatás a rendszerbe. Egyelőre nagyon hasonlóan ahhoz, a Windows Phone-on is, de ez még változhat a hivatalos megjelenésig.

Megjelent egy új Xbox app is, amelyen keresztül az egész Xbox-ökoszisztéma elérhető lesz, másrészt a Microsoft saját Windows 10-es alkalmazásainak új dizájnjából is ízelítőt ad. Akárcsak az alkalmazásbolt, amelyben az appok mellett kapnak helyet a zenék és a filmek is, vagyis itt is látszik, hogy a cég az Xboxhoz kapcsolódó szolgáltatások integrációjára törekszik.

Frissítettek a Beállítások appján is, amely így jobban hasonlít a hagyományos Vezérlőpultra. Ezzel régi kritikákra reagál a Microsoft, mert sokan kifogásolták már a Windows 8 megjelenésekor is, hogy a beállítások nehezen elérhetők, illetve sokat csak az asztali felület Vezérlőpultjából lehet elérni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!