Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Facebook szakít a Microsofttal

2014.12.15. 10:10

Eddig a Bing is a Facebook Graph Search nevű keresőjének a része volt, de Zucerbergék úgy döntöttek, hogy ezentúl saját keresőmotorral fognak dolgozni.

A Facebook eredetileg azért választotta a Microsoft keresőjét, hogy a nagy rivális Google ne férjen hozzá a közösségi oldal értékes adataihoz. Most azonban a cég újragondolja a kereséssel kapcsolatos stratégiáját. Ennek részeként végre lehet értelmesen keresni az oldalon, és a hírolvasási élményen is javítottak a közelmúltban, illetve egy Twitter-szerű élő hírfolyamot is bevezettek a felhasználók reakcióival.

Mark Zuckerberg vezérigazgató még júliusban azt mondta, hogy a keresés a Facebook növekedési terveinek egyik fő motorja.

Több mint egybillió bejegyzésünk van, ami nagyobb kereshető adattömeg, mint bármi más a weben – ahogy arra a kereséssel foglalkozó mérnökeink szeretnek is emlékeztetni

– mondta. Erre a rengeteg Facebook-posztra naponta egymilliárd keresést indítanak a felhasználók, úgyhogy érthető a cég új stratégiai iránya.