Olivér
4 °C
8 °C

KITT, keress helyet és parkolj be

2014.12.16. 11:39

Akár egy okosórába is beleprogramozható az a parkolássegítő megoldás, amit a BMW dolgozott ki. A részeleteket majd csak a 2015-ös CES-en mutatják be, de a lényeg az, hogy a távirányítású parkolást négy, a környezetet és az abban rejlő veszélyeket folyamatosan figyelő lézernyaláb segít az autónak úgy beparkolni, hogy közben nem töri magát apró darabokra.

A megoldás állítólag szinte minden parkolóházban működik majd, amiről a cégnek sikerül megfelelő alaprajzot szereznie. A Remote Valet Parking Assistant ugyanis nem simán csak egy, a sofőr által kiválasztott helyre kormányozza be a kocsit, de konkrétan helyet keres a parkolóházban, és be is parkol oda, miközben a vezető csak az óráját nézi.

A megoldás pontosan ebben jobb, mint az Audi hasonló ötlete: ők ugyanis a parkolóházakat szerelték fel mindenféle kütyüvel, hogy az autók ezek segítségével tájékozódva parkoljanak önállóan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?