Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Munka helyett nézze, milyen idő van a Földön

2014.12.16. 12:54

Van valami varázslatos abban, amikor az ember a Föld időjárási rendszerének számítógépes animációit nézi: mindenféle dolgok kavarognak, terjednek, és annak ellenére logikusnak és felfoghatónak tűnik az egész, hogy kevés embertípusnak hiszünk kevésbé, mint a meteorológusoknak.

kepekepekep

Van egy oldal, ami az időjárás vizualizációjának kánaánja lehet: Cameron Beccario oldalán ugyanis mindig az éppen aktuális időjárást láthatjuk, méghozzá az egész Földön, egyszerre. Tulajdonképpen bármit megnézhetünk a szelektől a hőmérsékleten át a felhők csapadéktartalmáig, sőt a dátum megadása mellett mindenféle érdekes ábrázolási módokat is kapcsolgathatunk a szokásos földgömb helyett. Az egyes beállításokat az "earth" feliratra kattitva változtathatjuk meg.

A háromdimenziós vizualizációhoz elég jó gép és internetkapcsolat kell, de ha ezek megvannak, órákon át lehet nézegetni, épp mi történik a légkörben vagy az óceánok környékén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?