Judit
3 °C
7 °C

Menet közben gondolja meg magát az új lövedék

2014.12.18. 10:37

Irányváltó lövedéket fejlesztett az USA Védelmi Minisztériumának kutatási részlege, a DARPA. Bár a találmány elég futurisztikusan hangzik, a hadsereg már kezdheti is a tesztelését.

Az új töltény .50-es kaliberű, és a lövés eldördülése után is képes korrigálni a röppályáját a hozzá tartozó, valós idejű vezérlőrendszer segítségével. Ez a mesterlövészek számára jelenthet nagy segítséget, akiknek gyakran extrém körülmények, például erős szél közepette kell nagy távolságot áthidalniuk. Az EXACTO kódnevű lövedék 1,2 mérföldig (majdnem 2 kilométerig) segít a lövés pontosságának javításában.

bullet

A mesterlövész számára a legfőbb probléma, ha észreveszik. Ezt leginkább két dolog okozhatja: ha mellélőnek, és ha nem dolgoznak elég gyorsan. Ezt a két problémát orvosolnák az új fejlesztéssel a DARPA mérnökei. Az EXACTO persze csak korrigálásra alkalmas, nem helyettesíti egy képzett mesterlövész képességeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?