Fülöp, Evelin
EUR 394,85 Ft
USD 369,34 Ft
13 °C
27 °C

Menet közben gondolja meg magát az új lövedék

2014.12.18. 10:37

Irányváltó lövedéket fejlesztett az USA Védelmi Minisztériumának kutatási részlege, a DARPA. Bár a találmány elég futurisztikusan hangzik, a hadsereg már kezdheti is a tesztelését.

Az új töltény .50-es kaliberű, és a lövés eldördülése után is képes korrigálni a röppályáját a hozzá tartozó, valós idejű vezérlőrendszer segítségével. Ez a mesterlövészek számára jelenthet nagy segítséget, akiknek gyakran extrém körülmények, például erős szél közepette kell nagy távolságot áthidalniuk. Az EXACTO kódnevű lövedék 1,2 mérföldig (majdnem 2 kilométerig) segít a lövés pontosságának javításában.

bullet

A mesterlövész számára a legfőbb probléma, ha észreveszik. Ezt leginkább két dolog okozhatja: ha mellélőnek, és ha nem dolgoznak elég gyorsan. Ezt a két problémát orvosolnák az új fejlesztéssel a DARPA mérnökei. Az EXACTO persze csak korrigálásra alkalmas, nem helyettesíti egy képzett mesterlövész képességeit.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás