Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Instagram 35 milliárd dollárt ér

2014.12.19. 16:26

A Citigroup elemzőcsoport legfrissebb jelentése szerint a Facebook igen-igen kedvező áron vette meg az Instagramot 2012-ben. A közösségimédia-óriás akkor egymilliárd dollárt fizetett a közösségi fotós alkalmazásért. Az elemzők szerint az Instagram most 35 milliárd dollárt ér.

A Citigroup már korábban is 19 milliárd dollárra tette az alkalmazás értékét, azonban a közelmúltban bejelentett, 300 milliós aktív felhasználói adat nagyot dobott a végső összegen. Nem is feltétlenül a 300 millió a lényeg, hanem hogy az app felhasználói bázisa a vártnál jóval gyorsabban növekszik.

Az elemzés arra is kitér, hogy a Facebook akár évi kétmilliárd dolláros bevételhez is juthat, ha megfelelő módon használja ki az Instagram lehetőségeit. Ez azért érdekes, mert a Facebook most még jellemzően a Facebookból magából szerzi a bevétele legnagyobb részét, azonban a várakozások szerint ez akár már 2015-ben megváltozhat – ekkor jön majd jól egy Instagramhoz hasonló alkalmazás.