Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkészült a Google robotautója

2014.12.23. 09:11

A Google megint közelebb került ahhoz, hogy a boltokba kerüljön az önjáró autója, amit az emberi sofőr helyett algoritmusok irányítanak. Az internetes óriás hétfőn mutatta be a jármű első kész prototípusát, amivel már szabadon kísérletezhet a közutakon.

Az autó nagyon hasonlít a májusban bemutatott modellre, de ezzel már közlekedni is lehet. Az előző változatban még nem voltak lámpák, emellett az autóba hagyományos gáz- és fékpedált, valamint kormányt is bele kellett szerelni, hogy megfeleljen a közlekedési szabályoknak. Az autó tetején lévő érzékelőket is szépen elrejtették egy bura alá.

1
Fotó: google

A Google 2010-ben vágott bele a robotautó kifejlesztésébe, mert az internetes hirdetésekből élő vállalat más iparágakban is keresi a jó befektetési és fejlesztési lehetőségeket. A járműiparban együttműködik az ismert autógyártókkal is, és azt tervezi, hogy egy partnerrel közösen vezeti majd be a piacra az önjáró autóját.

Mivel a robotautó várhatóan csak öt év múlva lesz kapható, most még korai lenne kizárni annak a lehetőségét, hogy a Google saját maga is összerakjon az autót.