Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A kalózkirály rászólt a hackerekre, újra nyúzhatjuk az Xboxot és a Playstationt

2014.12.26. 14:09 Módosítva: 2014-12-26 14:39:53

A Megaupload nevű fájlküldözgető oldal alapítója, Kim Dotcom személyesen állította le az Xbox Live-ot és a PlayStation Networkot december 25. óta megbénító, konzoljátékosok millióinak agyvérzésközeli állapotot okozó Lizard Squad nevű hackercsapatot, hogy végre játszhasson, adta hírül az összes gémerblog, a Gizmodótól kezdve a Gamechannelen át a Winbetáig.

A történet legviccesebb fordulata: az illegális fájlcserélgetés melegágyának számító Megaupload atyjának állítólag elege lett abból, hogy nem játszhat két ünnep között a konzolja előtt punnyadva a Destiny nevű játékkal. Ezért a twitterén egy örökre szóló, prémium fiókot ígért a Lizard Squad hackercsapatnak a Megaupload utódjának kikiáltott, új-zélandi székhelyű Megán, ha végre felhagynak az Xbox és a PlayStation szervereinek foylamatos DDoS-os támadásával.

Ahogy azt korábban  mi is megírtuk , az Egyesült Államok és Európa nagy részén szenteste után szakadozni kezdett az Xbox Live és Playstation Network, a júzerek nem tudnak online bejelentkezni, és ha mégis, akkor gyorsan offline üzemmódba dobja őket a rendszer, így sok karácsonyra kapott játékot nem lehetett kipróbálni.

Azaz ha a hackertámadás leállításának híre igaz, és nem csak egy ügyes médiahekk, akkor

az eredeti játékok vásárlói egy warezkirálynak köszönhetik, hogy mégis játszhatnak karácsonykor!
 
 
 

Oké, de ki ez a Kim Dotcom?

Egy Kim Schmitz nevű, 40 éves német férfi, aki évek óta úgy adja elő magát, mintha egy személyben lenne Bruce Wayne és Steve Jobs, és úgy szórja a pénzt, mint Gorcsev Iván a 14 karátos autóban. Ő az, aki milliókért bérelt jachtot, hogy aztán hetekre ott ragadjon az Xbox előtt, és ő vezesse az aktuális Call of Duty részben a világranglistát. A Napster-botrány után milliókat kaszált azzal, hogy elindította a Megaupload nevű fájlküldözgető oldalt, ami nagyon hamar az illegális tartalmak (másolt filmek, tört játékok, stb.) melegágya lett.

A Megaupload valóságos aranybánya volt, az FBI becslése szerint Kim Dotcom    175 millió dollárt kaszált vele hat év alatt.    A kalózkirály aranyéletének végül 70 kommandós vetett véget, akik 2012-ben rárúgták az ajtót az aucklandi kastélyában. Ám mivel az új-zélandi hatóságok számos eljárásjogi hibát vétett a razzia alatt, a tárgyalásán szabadlábon védekező Dotcom végül visszakapta az elkobzott luxusautóit, tavaly januárban pedig elindította a Megaupload utódját, a Megát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?