Judit
3 °C
7 °C

10 gigabites a világ leggyorsabb internete

2014.12.29. 10:36

Lakossági felhasználók is megrendelhetik Minneapolisban, Minnesota államban az US Internet nevű szolgáltató 10 gigabit per másodperces csomagját. A családi netezgetéshez nincs szükség ekkora sebességre, de aki távmunkában dolgozik és csak felhőszolgáltatást vesz igénybe, annak minden gigabit számat. Csupán 400 dollárt, azaz körülbelül 100 ezer forintot kell félretenni a havidíjra.  

A 10 gigabites szolgáltatást azok igényelhetik, akiknél már most is üvegszálas hozzáférést használnak. A költségeket növeli, hogy a lakást is teljesen át kell drótózni, hiszen a hálózati eszközök - wifi routerek, switchek és Ethernet adapterek - legfeljebb 1 gigabites vezetékes hozzáférést tudnak kezelni.

Mennyire sok ez a 10 gigabit? Gondoljunk bele abba, hogy a merevlemezek széles körben leterjedt SATA III szabványa is csak 6 gigabites, és ennek a csatolónak csak a gépen belül kell mozgatnia az adatokat.

Az országos átlagok alapján is elképesztően gyors a minneapolisi szolgáltatás. A világelső Hongkong 72,49 megabittel vezet, és az Egyesült Államokban csupán 20,77 megabit az átlag.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?