Judit
3 °C
7 °C

Facebookkal figyeli a gazdaságot az angol nemzeti bank

2014.12.29. 15:28

A Egyesült Királyság nemzeti bankja, a Bank of England új munkacsoportot hozott létre, amelynek az lesz a feladata, hogy netes keresésekből és népszerű közösségi oldalakról gyűjtsön adatot az ország aktuális gazdasági helyzetéről.

A világ nyolcadik legnagyobb bankja olyan információkat is figyelni fog, mint a munkakeresési gyakoriság vagy az online megvásárolható termékek árai, ezek segítségével szeretnék naprakészebben követni a munkanélküliség és az infláció alakulását. Emellett a közösségi oldalak posztjait is szemmel tartják majd, hogy az ott használt nyelvezetből is következtethessenek a pénzpiacok állapotára.

A bank ezzel az új módszerrel egészíti ki azokat a hagyományos eszközeit, amelyekkel figyelik és előrejelzik a gazdasági trendeket, és megalapozzák az olyan döntéseket, mint a kamatlábak meghatározása. Azt várják a big data-elemzéstől, hogy a jövőben hatékonyabban segít majd megítélni az ország pénzügyi helyzetét és ehhez igazítani a stratégiai döntéseiket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?