Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vadiúj böngészőt épít a Microsoft

2014.12.30. 09:15

Az Internet Explorer következő verziója mellett egy teljesen új böngészőt is összerak a Microsoft, hogy versenyezni tudjon a fejlettebb riválisokkal, a Chrome meg a Firefox böngészőkkel.

A Spartan kódnéven ismert böngésző állítólag a Microsoft Chakra nevű Javascript-motorjára, a Trident renderelőre épül, és ugyanúgy támogatja majd a bővítményeket, mint a már említett két rivális brózer. A Spartan számítógépeken, tableteken és okostelefonokon is fut majd.

Elképzelhető, hogy a Microsoft már január 21-én bemutatja a Spartant, amikor felfedi a Windows 10 új funkcióit, és kiadja az új operációs rendszer következő bemutató verzióját. Az biztos, hogy az Internet Explorernek a most ismert változata is megmarad, hogy legyen a Microsoftnak egy olyan böngészője is, amely kompatibilis a korábbi változatokkal. 

A Spartan név egyébként ugyanúgy a Halo nevű videojátékból jött, mint a Windows Phone 8.1-es mobilokon futó hangvezérelt személyi asszisztens, a Cortana neve.